Previous Next

,,Veče vina i Pupina" - vinsko veče sa Aleksandrom Ninković Tašić

Da li ste znali da je Mihajlo Pupin imao svoj vinograd u Americi, proizvodio svoje vino koje je služio svojim gostima na imanju u Norfolku? Uživao je u životu, bio istinski hedonista, voleo je da pije vino i imao neke svoje vinske rituale. Nikola Tesla je, takođe, veoma poštovao vino.  

O ovom manje poznatom aspektu biografija i još nekim zanimljivim crticama iz života naših velikana naučnika, njihovom iskrenom patriotizmu govorila je Aleksandra Ninković Tašić na ekskluzivnoj vinskoj večeri “VEČE VINA I PUPINA” koja je održana u petak, 2. oktobra u Beogradskom vinskom habu. Ovo veče je, zbog ogromnog interesovanja, već narednog petka, 9. oktobra imalo svoju svečanu reprizu koja je bila posvećena obeležavanju rođendana našeg velikog naučnika - Mihajla Pupina.

Aleksandra Ninković-Tašić je istoričarka nauke, pokretač “Pupinizacije”, plodna autorka brojnih velikih dela i neumorni istraživač autor je nekoliko popularnih izdanja kao što su ,,ZVEZDOBROJCI"; ,,AUTOBIOGRAFIJA PUPINA I TESLE" ; ,,JA, NIKOLA TESLA". Vinsko veče za koje su rezervacije planule za par sati pa se tražilo mesto više je organizovao Centar vinske kulture-WineQ u prostorijama Beogradskog vinskog haba. Gosti su ove večeri uživali u neobično prisnom i iskrenom razgovoru sa inspirativnom autorkom pa je atmosfera čitave večeri odisala optimizmom i dobrom atmosferom.

Aleksandra je, naravno, i veliki ljubitelj vina, pa je ovo veče bilo prilika da se spoji vino i njene inspirativne reči, veliko znanje o životima naših velikana i bogato iskustvo, i uživa u vinskoj večeri u eksluzivnom prostoru “Belgrade Wine Hub” koji postaje mesto koje okuplja istinske ljubitelje vina na različitim tematskim vinskim događajima.

Uz uvek inspirativan razgovor sa Aleksandrom služila su se vina vinarije Arsenijević iz Topole - Arsenijević Chardonnay, Arsenijević Rose i cabernet Sauvignon.