Prijavite se na newsletter!
Previous Next

,,Amarone vino pretvara grožđe u zlato" - tematsko predavanje

U petak, 27. novembra u Belgrade Wine Hub je održano tematsko predavanje sa degustacijom
,,Amarone vino pretvara grožđe u zlato" koje smo posvetili ovom izuzetnom stilu vina.

Previous Next

,,Umetnost i vino - vino u kamenu" - vinsko veče sa vajarom Nebojšom Savovićem Nesom

13. novembra 2020. je naš gost na tematskoj vinskoj večeri u Belgrade Wine Hub, bio poznati vajar Nebojša Savović Nes, koji je inače i profesor na Filološko - umetničkom fakultetu Univerziteta Kragujevac, na odseku za primenjenu i likovnu umetnost i rukovodilac radova na ornamentici Hrama Svetog Save.

,,Agape i vino - trpeza ljubavi" - vinsko veče sa Aleksandrom Gajšekom

30. oktobra je održano još jedno vinsko veče pod nazivom ,,Agape i vino - trpeza ljubavi" na kojem je gost bio poznati voditelj i televizijsko lice, autor kultne emisije ,,Agape" Aleksandar Gajšek.

Previous Next

Međunarodni dan Merola

U subotu, 07. novembra u prostorijama Belgrade Wine Hub obeležen je Međunarodni dan merloa.

,,Vino u srpskoj narodnoj tradiciji" - vinsko veče sa Aleksandrom Diklićem

U petak, 23. oktobra u Beogradskom vinskom habu održano je još jedno vinsko veče u organizaciji Centra vinske kulture - WineQ. Ovog puta je gost večeri koja je nosila naziv ,,Vino u sprskoj narodnoj tradiciji" bio pisac i istorijski istraživač Aleksandar Diklić. 

“Nestvarno, a stvarno - do viđenja posle vina" - vinsko veče sa Živojinom Petrovićem

U organizaciji Centra vinske kulture je održano vinsko veče pod nazivom “NESTVARNO, A STVARNO - DO VIĐENJA POSLE VINA"  na kojem je gost - domaćin bio Živojin Žika Petrović, autor trenutno najpopularnijih knjiga u Srbiji - ,,Nestvarno, a stvarno" i ,,Do viđenja".  

Previous Next

,,Veče vina i Pupina" - vinsko veče sa Aleksandrom Ninković Tašić

Da li ste znali da je Mihajlo Pupin imao svoj vinograd u Americi, proizvodio svoje vino koje je služio svojim gostima na imanju u Norfolku? Uživao je u životu, bio istinski hedonista, voleo je da pije vino i imao neke svoje vinske rituale. Nikola Tesla je, takođe, veoma poštovao vino.  

Prijatelji Centra vinske kulture

Image
Centar vinske kulture je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, koja okuplja osobe opredeljene ka unapređenju i razvoju vinogradarstva i vinarstva u Srbiji, kao i tumačenju i širenju temeljne vinske kulture.

Najnovije

Najpopularnije

Korisni Linkovi