O Centru vinske kulture

"Centar vinske kulture" je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, koja okuplja osobe opedeljene ka unapređenju i razvoju vinogradarstva i vinarstva u Srbiji, kao i tumačenju i širenju temeljne vinske kulture.

Osnovni ciljevi i zadaci "Centra vinske kulture", definisani Statutom udruženja, su promocija vinske kulture, naučno i stručno istraživanje vinogradarstva i vinarstva, edukacija i stručno usavršavanje građana zainteresovanih za ove oblasti, uz razvijanje svesti o uporištima i raznolikosti tradicije vinske kulture Srbije, Evrope i sveta.
Image
"Centar vinske kulture" je središnje mesto, u kojem njegovi članovi imaju priliku da unaprede svoje znanje o vinskim temama, degustiraju i ocenjuju vina i podele svoja vinska iskustva. Ljudi koji su okupljeni oko „Centra vinske kulture"su ugledni profesionalci, afirmisani na svojim poslovnim poljima, ali istovremeno i entuzijasti koji dele  ljubav prema vinu,  posvećeni su unapređenju vinske kulture u svojoj okolini. "Centar vinske kulture" nudi svojim izabranim članovima obaveštenja iz oblasti enologije i vinske kulture uopšte, smernice za usavršavanje ličnih vinskih znanja i sposobnosti, uz mogućnost učestvovanja u pažljivo organizovanim aktivnostima i događajima.

"Centar vinske kulture" je osnovan kao izraz opredeljenja jedne grupe enofila (ljubitelja vina) u cilju promovisanja vinske kulture i stvaranja pojedinačne i zajedničke svesti i odgovornosti u proizvodnji i potrošnji vina.
"Centar vinske kulture" je udruženje nacionalnog karaktera, koje aktivno ostvaruje saradnju sa prestižnim vinskim institucijama iz Evrope i sveta. Razmena znanja i iskustava, organizacija seminara,  stručnih skupova i  radionica,  čini "Centar vinske kulture" referentnom institucijom  u  oblasti vinogradarstva i vinarstva u Srbiji. "Centar vinske kulture"  nije bibloteka iz koje se na zajam i bez interakcije dobijaju informacije, već prilika za zajedničko učestvovanje u vinskoj Odiseji!. "Centar vinske kulture" se polako pretvara u simbol podsticaja znanjima u oblasti vinogradarstva i vinarstva i širenju temeljne vinske kulture.
Image
Takođe, "Centar vinske kulture" je osnovan da svojim delovanjem pomogne stručnoj javnosti da prevaziđe sadašnje stanje neuređenosti regulativa, dilema o strategiji razvoja vinogradarstva i strategiji promocije vinarstava, kao i da stvori preduslove za intenzivniji razvoj vinogradarstva i vinarstva u Srbiji i doprinese njegovom uključivanju u evropske i svetske tokove.

Budite slobodni da kontaktirate bilo koga od nas navedenih u odeljku Kontakti i zatražite dodatna obaveštenja, ili iznesete neke svoje vinske ideje.