O Kursevima

Vinske kurseve organizujemo u saradnji sa Winexpert Serbia vinskom akademijom koja kurseve sprovodi prema INSEEC Programu i Licenci Bordoškog vinskog instituta iz Francuske.
Za preko 15 godina iskustva naš tim je organizovao kurseve i degustacije za trgovinski sektor, ali i potrošačke i korporativne grupe, kao i specijalizovane obuke za restorane, hotele i trgovce.

Mi organizujemo kurseve iz oblasti enologije, kulture degustiranja vina - od uzgajanja vinove loze, preko tehnologije pravljenja vina do samog konzumiranja i degustiranja, tako da odgovaraju svim nivoima znanja i iskustva. Kurseve izvodimo u Srbiji i ostalim državama u regionu. Naš predavač, Nikola Biorčević, je priznati enolog, profesionalno kvalifikovan, koji ima izuzetno iskustvo u predavanjima iz ove oblasti stečeno na brojnim putovanjima, sajmovima vina i seminarima. On će vam pomoći da steknete i proširite Vaše znanje o vinima raznih regiona širom sveta, izoštrite Vaš ukus, postanete sigurni prilikom kupovine, čuvanja i posluživanja vina i slaganja vina sa hranom. Dakle, budite sa nama i upoznajte ljude koji dele Vaša interesovanja i uživaju u učenju o vinu u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.PREDAVAČ

Nikola Biorčević - enolog

Rođen u Beogradu 28.02.1972.godine

EDUKACIJA

Završio Poljoprivredni fakultet u Beogradu. Diplomirao na katedri za TEHNOLOGIJU VINA, PIVA I JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA 1997.godine sa diplomskim radom na temu „Koncentracija taninskih materija u pokožici Pinot Noir-a“.
Jedan je od najpriznatijih i najcenjenijih enologa u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije.

Od stranih jezika govori engleski jezik, uz odlično sporazumevanje na španskom jeziku.

PROFESIONALNA KARIJERA

• 1998.god. radio u kompaniji Navip, jednom od najvećih proizvođača vina u Srbiji u sektoru za penušava vina
• 2000.god .Direktor sektora za vina u kompaniji Pro Silva SHS zadužen za uvoz i pozicioniranje vina iz Hercegovine podruma „Andrija“.

• 2003.god. Generalni direktor preduzeća „Compania de Vinos“ iz Beograda.Firma se bavila uvozom i distribucijom vina iz Španije, iz njihovih najboljih vinskih regija Valdepenas i Ribera del Duero. Zastupala je najveću špansku firmu za vina Felix Solis SA koja je deseta po obimu proizvodnje u svetu. Direktno se bavio odabirom brendova i etiketa i njihovim uvođenjem na tržište Srbije. Kreirao strategiju za pozicioniranje vinskih brendova u veleprodajnom i maloprodajnom trgovinskom sektoru kao i u “HoReCa” segmentu. Organizovao tim za promociju vinskih brendova u prodajnim objektima. Kreirao mnoštvo promocija vinskih brendova drugih uvoznika vina i održao veliki broj kurseva za somelijere, konobare, osoblje u prodaji...

• 2003.god osnovao Udružennje Somelijera Srbije i Crne Gore čiji je bio potpredsednik do 2006.god. U okviru udruženja organizovao prvi Serbian Wine Challenge u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Članovi žirija su bili iz Francuske, a predsednik komisije za ocenjivanje tadašnji aktuelni svetski šampion u degustaciji vina Olivier Poussie sa kojim i danas održava profesionalni kontakt.

U mnogim restoranima širom Srbije i Crne Gore držao obuke za somejilere i konobare i radio konsalting oko izbora vina i kreirao vinske karte.
Radio kao konsultant za Špansku ambasadu oko pripreme prezentacija španskih vina u hotelu Hyatt Regency 2006.godine
Organizovao promocije za mnoge kompanije kao što su: British American Tobbaco, Saga, Pharmaswiss...
Gostovao kao stručni konsultant u velikom broju TV emisija na RTS, B92,Studio B, TV Avala, ....
Pisao za časopise: VINO, Café&Bar,Wine Style, kao i za dnevne novine u kojima je objavio veliki broj stručnih članaka.

Vinski kursevi

Vinske kurseve organizujemo u saradnji sa Winexpert Serbia vinskom akademijom koja kurseve sprovodi prema INSEEC Programu i Licenci Bordoškog vinskog instituta iz Francuske.