DOBRODOSLI

BELGRADE
WINE HUB

BEOGRADSKI VINSKI HUB je ekskluzivan i luksuzan prostor u elitnom delu Beograda koji je namenjen svima koji vole i poštuju vino i vinsku kulturu.
wineQ - Centar vinske kulture

Prostor je nastao iz potrebe Centra vinske kulture kao veoma aktivne i uticajne organizacije, kako lokalno i regionalno tako i međunarodno, za jednim mestom u gradu koje bi okupljalo ljubitelje i poštovaoce vina, vinare i vinske entuzijaste, kulturnu i intelektualnu elitu Srbije.

Ovaj prostor je posebno dizajniran i opremljen za potrebe održavanja ekskluzivnih vinskih događaja. Kapaciteti prostora su do 20 osoba, a prostor odiše šarmom i toplinom koja svaki događaj pretvara u zadovoljstvo. Osim toga, Beogradaki vinski hab poseduje svu potrebnu infrastrukturu i najsavremeniju tehniku za održavanje svakog tipa vinskog događaja – od degustacija, specifičnih vinskih večera, edukacija, poslovnih sastanaka i video konferencija do ekskluzivnih vinskih promocija i prezentacija.

Image
Image

Beogradski vinski hab je specifičan po tome što prožima različite kulturne i kulturološke aspekte kroz vino, pa se tako u njemu održavaju razne vinske tematske večeri, prezentacije i degustacije vina, edukacije, kursevi i obuke iz oblasti vinske kulture, tribine i diskusije na različite teme iz oblasti kulture, nauke, književnosti, istorije i religije.

Ovaj prostor je na raspolaganju i vinarima iz Srbije i regiona kao mesto poslovnih susreta. Ovde se nalazi i sedište Balkanske vinske mreže za Srbiju čiji je jedan od osnivača upravo Centar vinske kulture - WineQ.

Veoma brzo je Beogradski vinski hab stekao visoku reputaciju, imidž i prepoznatljivost po konceptu vinskih večeri petkom. Na njima gostuju veliki umovi, umetnici i intelektualci današnjice, govoreći o svojim delima i životu, pokrećući tako značajne teme i ideje, čime provociraju živu diskusiju sa publikom.  Utisci koje gosti ovih večeri iznesu odavde vraćaju veru u to da je moguće nastaviti hoditi putevima naših velikana u očuvanju i razvoju nacionalne kulture, vere, duha i identiteta.

Jedno je sigurno: za svaki od događaja  u organizaciji Centra vinske kulture se uvek traži mesto više, što je dokaz da je publika željna kulturne lepote i sadržaja ovog tipa i samo je potvrda da je Beogradu bilo potrebno baš jedno ovakvo mesto.