Veče vinske kulture u restoranu Diva, Casino Beograd

06.06.2013 ·   1 comments

Odabrana vinska publika u Beogradu, imala je u petak 31.maja, jedinstvenu priliku da, u organizaciji Centra vinske kulture, u restoranu „Diva“ koji posluje u okviru Casina Grand Beograd, proba nove etikete „Jagodinske vinarije“.

Ovaj događaj je bio specifičan ne samo po eksluzivitetu  koji sa sobom nosi premijera dva nova srpska vina, već i po jedinstvenom  fomatu promocije vinske kulture u Srbiji.

Centar vinske kulture je nastao na talasu ideje predstavljanja i promovisanja ispravne i temeljne vinske kulture javnosti u Srbiji. Suština vinske kulture kao životnog stila, umerenog i promišljenog konzumiranja vina, predstvljena je uz brižljivo biranu hranu, vina uz koja je ta hrana slagana, kozje sireve kompanije Beocapra, kao i vrhunski vinski servis.

Kao retko kada, gosti ove vinske večeri su bili u prilici da na degustacionom listu vinske akademije „Winexpert Serbia“ ocene „Harfu“ - novi roze koji će se tek pojaviti na tržištu, dobijen od  100 % Caberne Sauvignon-a, kao i „zvezdu večeri“ - novi Piano barrique (70% Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot).   
 
 Prefinjenost i bogatstvo ukusa hrane i aromatskih kompleksa iz vina, nikog nije ostavilo ravnodušnim, a jedinstvena ocena publike je da nova vina „Jagodinske vinarije“ zasigurno imaju mesta na sve probirljivijem srpskom tržištu.

Pogledajte MENI slaganja hrane i vina u elektronskoj formi (klikni na link)

Za potpuni doživljaj i punu afirmaciju vinske kulture, pobrinuo se, kao i mnogo puta ranije, prijatelj i član Udruženja g. Srđan Gligorijević sa svojim nadahnutim izlaganjem o vinu i vinskoj kulturi. Centar vinske kulture na svakom događaju koji organizuje, a taj je slučaj bio i ove večeri, obezeđuje podršku profesinalnog sommelijera ili enologa, koji  u neposrednoj komunikaciji sa gostima otkrivaju tajne slaganja hrane i vina, objašnjavaju tehnološke procese i specifične arome koje pronalazimo u svakom od vina.

Centar vinske kulture se još jednom potvrdio kao odličan organizator.  Dosadašnji rad Udruženja u Srbiji i regionu  izaziva sve veću pažnju ljubitelja vina i stručne javnosti. Jedinstven format vinskih večeri  i misionarska uloga osnivača i sve aktivnijih članova Udruženja u širenju ispravne vinske kulture, kao i napor da vinska kultura u perspektivi postane nacionalno obeležje kakvo nepogrešivo prepoznajemo kod nekih drugih vinskih zemalja kakve su Francuska, Italija ili Španija, predstavlja, zaista, pregalački projekat vredan svake pažnje.Comments

  1. Dragan Latarević says

    U ime Centra vinske kulutre i moje lično, želim da izrazim veliku zahvalnost osoblju restorana Diva i menadžmentu Casina Grand za besprekornu organizaciju i punu profesionalnu podršku događaja od 31.05.2013. Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa vama i vašim timom. Posebno ističem personal restorana "Diva" na čelu sa Sašom, u čijem vrhunskom profesionalizamu smo svi uživali, bilo bi nam posebno drago da ovaj izraz zahvalnosti prensesete personalu resotrana "Diva". Pozitivne reakcije naših gostiju vam, verujem, nisu promakle. Verujem da su i vaši utisci pozitivni i u to ime do sledećeg susreta srdačno Vas pozdravljam.

    Posted 06.06.2013 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Add comment