,,Vino u srpskoj narodnoj tradiciji" - vinsko veče sa Aleksandrom Diklićem

U petak, 23. oktobra u Beogradskom vinskom habu održano je još jedno vinsko veče u organizaciji Centra vinske kulture - WineQ. Ovog puta je gost večeri koja je nosila naziv ,,Vino u sprskoj narodnoj tradiciji" bio pisac i istorijski istraživač Aleksandar Diklić. 

Aleksandar je autor dela ,,Beograd, večiti grad" i ,,100 senki nad Beogradom" - knjiga koje su postigle neverovatne tiraže i konstantno godinama stoje visoko na listama bestselera.

Ove večeri se razgovaralo o istoriji vina u Srbiji, o istoriji Beograda i Srbije. Posetioci su bili u prilici da čuju neke neverovatne istorijske činjenice i detalje kada je reč o tradiciji proizvodnje vina u Srbiji i dubokoj utkanosti vina u život i rituale, posebno kada je hrišćanstvo u pitanju. Gost je uspeo da svojim inspirativnim i, na momente, provokativnim izlaganjem podstakne živ razgovor i diskusiju među gostima.
Specijalni gost je bio Branislav Radišić koji je kazivao odabrane stihove i čitao delove iz knjiga.

Ovo veče su pratila vina vinarija koje pripadaju beogradskom vinogorju, članica Udruženja proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Beograd: Vinarije Jeremić i organske vinarije Plavinci. Služene su etikete ,,Selena" i ,,Indigo" vinarije Plavinci i ,,Rondo", ,,Sonata icon" i ,,Kanon" Vinarije Jeremić iz Smedereva. Vinske večeri petkom u Beogradskom vinskom habu postaju stalne i za svaku se traži mesto više jer spoj sjajnih i inspirativnih gostiju i dobrih vina u prijatnom ambijentu i odabranom društvu predstavlja pravu ekskluzivu koje su ljudi očigledno žedni. Vinske večeri u organizaciji Centra vinske kulture okupljaju ljubitelje vina i kvalitetne pisane reči, umetnosti i nauke na večerima o kojima se kasnije dugo priča.