“Nestvarno, a stvarno - do viđenja posle vina" - vinsko veče sa Živojinom Petrovićem

U organizaciji Centra vinske kulture je održano vinsko veče pod nazivom “NESTVARNO, A STVARNO - DO VIĐENJA POSLE VINA"  na kojem je gost - domaćin bio Živojin Žika Petrović, autor trenutno najpopularnijih knjiga u Srbiji - ,,Nestvarno, a stvarno" i ,,Do viđenja".  

Saznali smo da je Živojin Žika Petrović ne samo zaljubljenik u elektroniku i astronomiju, savremene telekomunikacije, kibernetiku, digitalnu ekonomiju i neumorni istraživač i inovator, uspešni preduzetnik, kreativni stvaralac već i sjajan govornik koji je sa prisutnim gostima na zaista interesantan način podelio uzbudljive i neverovatne crtice i anegdote iz svog zaista bogatog životnog i poslovnog iskustva.
Gosti su bili u prilici da iz prve ruke čuju o njegovima ranim poslovnim počecima, prodajnim trikovima, uspesima i tajnama biznisa u Srbiji od osamdesetih do danas i kako se istrajava i ne posustaje i u najtežim momentima.
Čulo se i o počecima i razvoju prve obrazovne i neprofitne TV stanice Srpska naučna televizija, koja je danas prerasla u regionalni kanal nauke i umetnosti Naučna Brainz TV.

Živojin Petrović je, takođe strastveni sakupljač priča iz naše prošlosti – herojskih, duhovitih, zapanjujućih ili bizarnih koje često mogu da nas iznenade i zaprepaste, a marljivim istraživanjem dokopao se očaravajućih podataka i preneo nam ih ne bi li se spasile iz čeljusti zaborava. Bilo da je reč o anegdotama, beleškama ili filmskim avanturama, svako poglavlje njegovih knjiga upozorava da je pamćenje središnji deo naše kulture. Trenutni apsolutni bestseleri su njegove knjige ,,Nestvarno, a stvarno" i knjiga ,,Doviđenja" koja je prvi srpski dokumentarni triler i rešava misteriju šta se dogodilo sa najbogatijom Beograđankom svih vremena.

Vinski partner ove večeri bila je Vinarija Krstašica iz Iriga na Fruškoj Gori. Uživali smo u njihovom Sovinjonu belom i Merlou koji su upotpunili doživljaj ove večeri.